Avrupa’da oraya taşınmanız için size para ödeyecek 6 yer var

İşte Avrupa’da yeni sakinleri nakit bağışlarla cezbeden altı yer.

İSVİÇRE’YE TAŞINAN AİLELERE YÖNELİK FONLAR

İsviçre’nin Valais kantonundaki Albinen, bu listedeki birçok yer gibi nüfus azalmasıyla mücadele ediyor. Alp köyünde artık 250’den az sakin var.

Sayıyı artırmak için İsviçre hükümeti ailelere oraya taşınmaları için 53.000 dolar teklif ediyor; (1 milyon 501 bin 458 TL) 45 yaşın altındaki yetişkinler için 25.000 İsviçre frangı (779 bin .230 TL ) artı çocuk başına 10.000 İsviçre frangı (311 bin 692 TL )

Nakit teşviklerden yararlanmak için İsviçre vatandaşı olmanız veya C oturma izni almaya yetecek kadar İsviçre’de yaşamış olmanız gerekir. Başvuru sahiplerinin ayrıca Albinen’de bir ev satın alma ve orada on yıl yaşama taahhüdü vermeleri gerekiyor.

İTALYA SARDUNYA’YA TAŞINMAK İÇİN 16.000 DOLAR ÖDENDİ

Sardunya, el değmemiş plajları ve çok sayıda sahil beldesiyle turistlerin ilgi odağıdır. Ancak vahşi hinterlandı daha az ziyaretçi çekiyor ve nüfusu azalıyor.

Artan sayıda Sardunya köyünün nüfus azalması kriziyle karşı karşıya kalmasıyla birlikte, bölgesel hükümet yeni sakinleri cezbetmek için bir plan başlattı. Nüfusu 3.000’den az olan bir yerleşim yerine taşınan başvuru sahiplerine 15.000 Euro’ya (448 bin 021 TL) kadar ödeme yapılacak.

Para bir mülk satın almak veya yenilemek için kullanılmalıdır. Hükümet, yeniden yerleştirme fonları için 3.000 hibeyi karşılamaya yetecek kadar 45 milyon Euro (1 milyar 344 milyon 179 bin TL ) ayırdı.

PRESİCCE-ACQUARİCA, İTALYA’DA MÜLK SATIN ALMAK İÇİN 30.000 DOLAR KAZANIN

Presicce-Acquarica, Puglia’nın güney bölgesinde yaklaşık 10.500 nüfuslu bir kasabadır. İki belediyenin (Presicce ve Acquarica del Capo) oluşturduğu bu bölge, Salento bölgesinde, İtalya’nın botunun “topuğunun” derinliklerinde yer alıyor.

Kasaba, nüfusunu artırmak için geçen yıl “Presicce-Acquarica’ya Hoş Geldiniz” adlı bir kampanya başlattı; bu kampanya, kasabada ev satın alıp ikametini kaydedenlere 30.000 Euro (896 bin 128 TL) hibe vaat ediyor.
Girişim bireylere veya ailelere yöneliktir ve onların, maliyeti bir hibe tarafından karşılanacak bir eve yatırım yapmalarını gerektirir. Mali yardım, en fazla 30.000 Euro’ya (896 bin 128 TL) kadar, yenileme dahil bir ev satın alma maliyetinin %50’sini karşılayacak.

İNGİLİZLERİN PONGA, İSPANYA’YA TAŞINMASI İÇİN PARA

İspanya’nın kuzeybatısındaki Ponga kasabası sadece 600 sakine ev sahipliği yapıyor. Nüfusunu artırmak için nakit yardımlar sunmaya başladı.
Bunlar şu anda yalnızca İngilizlerin kullanımına açık ve kasabada en az beş yıl yaşamayı taahhüt eden herkese 2.600 İngiliz Sterlini (89 bin 310 TL) ve orada doğan her bebek için de 2.600 İngiliz Sterlini daha vaat ediyor.

CALABRİA, İTALYA’YA TAŞINMAK İÇİN NAKİT TEŞVİKLERİ

Calabria’nın güneybatı bölgesinde bir dilim la dolce vita kapmak için bir şans daha var. Nüfusu 2.000 veya daha az olan bir köye taşınmayı seçenler 28.000 Euro’ya kadar (836 bin 262 TL) kazanabilirler.
Programa başvurmak isteyenlerin 40 yaşında veya daha genç olmaları ve başvurularının kabul edilmesinden sonraki 90 gün içinde bölgeye taşınmaları gerekiyor. Ayrıca bölgede bir iş kurmaları veya iş bulmaları gerekiyor.

İRLANDA’DA BİR ADADA YAŞAMAK İÇİN PARA KAZANIN

İrlanda, uzak adalarından birine taşınmak isteyenlere önemli mali teşvikler sunuyor. Proje, ülkenin açık deniz topluluklarının nüfusunu artırmaya çalışan “Yaşayan Adalarımız” adlı daha geniş bir politikanın parçası. İrlanda’nın anakarayla köprü bağlantısı olmayan 30 adası var.

Plan kapsamında İrlanda, yerleşik nüfusu artırarak ve ekonomiyi canlandırarak bu kıyı topluluklarını yeniden canlandırmayı umuyor. İrlanda hükümeti, adalardan birinde bir mülkü yenilemeyi taahhüt edenlere 80.000 Euro’nun (2 milyon 389 bin 264 TL) üzerinde hibe teklif ediyor. Konut sakinlerinin inşaat tarihi 1993’ten önce olan ve en az iki yıldır boş olan bir evi satın almaları gerekiyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x