Diyarbakır’da “Dubai çikolatası” çılgınlığı

Diyarbakır’da Hacıbaba Pastaneleri, Günde 500-600 Adet Dubai Çikolatası Üretiyor

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Hacıbaba Pastaneleri, yoğun talep üzerine günde 500-600 adet “Dubai çikolatası” üretimine devam ediyor. Türkiye genelinde popülerliği artan Dubai çikolatası, her geçen gün daha da ilgi görüyor.

Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, bu özel çikolatanın artık çiçekçilerde bile satılmaya başlandığını belirtti. Elaldı, Dubai çikolatasının hammaddelerinin işlenmesinde pastane sektörünün başı çektiğini vurgulayarak, “Ana malzemelerin orijinali bizde. Yüzde yüz Belçika çikolatası kullanan birinci sınıf ürünlerimizle müşterilerimize hizmet veriyoruz. Fıstık ve kadayıf gibi iç harçları özenle seçiyoruz. Ayrıca özel reçetelerimizle fark yaratıyoruz. Henüz yeni olmamıza rağmen, taleplere yetişmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Üretim sorumlusu Sinan Turfan ise kullandıkları çikolatanın doğrudan Belçika çikolatası olduğunu ve fıstık harcını kendilerinin elde ettiklerini belirtti. Dubai çikolatasının hazırlanma sürecinin yaklaşık 3-4 saat sürdüğünü ifade eden Turfan, “İlk aşamada kabuklama işlemi yapılır, ardından dinlendirilir. İç harç ve alt tabaka eklenerek şekillendirilir ve dolapta 2 saat bekletilir. Sonrasında kalıplardan çıkarılıp şubelere gönderilene kadar hazır hale getirilir. Doğru koşullarda saklandığı taktirde raf ömrünün 1 ay olduğunu söyleyebiliriz. Günlük 500-600 adet satış yapıyoruz ve ilgi her geçen gün artıyor” açıklamasında bulundu.





Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top